Creix el fenomen 'eco festa' entre els pobles de la nostra comarca


Cocentaina és un exemple a seguir en aquestes iniciatives mediambientals.

El municipi contestà vol que el Medi Ambient també 'gaudisca' de les seues festes. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Cocentaina i l'empresa FCC inicien una campanya per reutilitzar els gots de plàstic.

Aquesta campanya està dirigida a festers, turistes i hostalers. Cal recordar que aquesta iniciativa és part de la campanya '12 mesos / 12 gestos'. L'objectiu de la campanya és doble: D'una banda, es tracta dereduir l'impacte ambiental de l'ús dels gots de plàstic, ja que aquests no es poden reciclar d'igual manera que altres objectes en trobar-se barrejats i bruts. D'altra banda, la de facilitar la feina de neteja i reduir la brossa que s'arreplega, ja que s'evita l'acumulació de gots de plàstic d'un sol ús als carrers. Els gots reutilitzables no incrementen els residus, no requereixen un esforç extra en la separació de brossa i acaben significant un estalvi econòmic tant per al sector públic com per al privat.


El got reutilitzable aporta avantatges com l'estalvi en emissions de CO2 i en matèries primeres davant dels gots de plàstic d'un sol ús que no es reciclen i acaben tenint més costos, tant de producció (materials que no es recuperen) com energètics (cal continuar fabricant-ne i aquest procés, al costat del de neteja, genera emissions).

Amb aquesta campanya es promou la reducció de la generació de residus entre la ciutadania. Des de la Regidoria de Medi Ambient s'anima a fomentar l'ús dels gots reutilitzables per a les diferents festes, revetles, locals d'oci, en suma en el sector de l’hostaleria, per evitar fer un ús excessiu de gots de plàstic d'un sol ús i poder arribar a tenir un residu zero de gots de plàstic i aconseguir una Cocentaina més sostenible.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Adjudicado el proyecto integral de gestión del Consorcio de Residuos Área de Gestión A2 de Alicante

IMPACTO DEL ABANDONO DEL PLÁSTICO EN LA NATURALEZA